Fiskbensparkett

Fiskbensparkett - ett givet val

Det är lätt att ta golvet förgivet, men det gör inte vi. Vill du ha ett riktigt snyggt och naturligt golv som kommer att hålla i generationer ska du välja en fiskbensparkett. Det ger rummet en unik känsla och utseende. Vi garanterar att rummet kommer att lyftas på ett härligt och naturligt sätt. När det gäller trägolv generellt måste man underhålla det kontinuerligt.

Ta hand om fläckar omgående så det inte tränger ner i träet och blir till permanenta och tråkiga fläckar. Men när du tar hand om ditt trägolv kommer du kunna njuta av det under många, många år. En fiskbensparkett kan dessutom slipas om hur många gånger som helst, för att bli av eventuella fläckar, repor och mindre skador.  

Vilka träslag fungerar bäst till fiskbensparkett?

När man ska lägga en massiv fiskbensmönstrat parkettgolv är det viktigt att välja ett träslag med de rätta egenskaperna. Det måste vara ett kraftigt och hållbart träslag. Det allra vanligaste träslaget är ek på grund av materialets mycket robusta egenskaper. Dock är ek ett mörkare träslag än till exempel ask och furu.

Det går även att blanda olika träslag för att få ett rikt mönstrat parkettgolv som verkligen sticker ut utan tappa hårdhet och elasticitet. Det går såklart att ytbehandla eken så att den blir ljusare.

nylagd fiskbensparkett

Ytbehandlingar

När man har lagt en fiskbensparkett är det vanligt att man väljer någon passande ytbehandling. Lack- eller oljebehandlingar är vanliga metoder för att skydda golvet mot slitage och ge det lyster.

Historiskt sätt har det varit vanligt med lackning. När man lackar golvet får man ett glansigt och elegant golv med en mycket hård yta.

Numera är det vanligare att använda golvolja. Oljan gör träet mjukare och framhäver träets naturliga skönhet mer. Oljan gör att träets färg och ådringar blir tydligare.

Hårdvaxolja är ett bra alternativ till lack och olja. Det ger ett mjukt och vackert golv, likt olja, men vaxet bilder en skyddande hinna som påminner om lack.

Kontakta oss så delar vi gärna med oss av våra tips och råd för att få till ett perfekt golv baserat på dina behov och önskningar.

fiskbensparkett

Ett snyggt och klassiskt trägolv som håller länge